Amsterdamse School vervolg

Voordat Ik je neem nu mee neem naar een aantal eigen fotoseries die ik in de afgelopen jaren maakte en op google+ geplaatst heb, nog even een “topmodel” van het Schip in Amsterdam.

media_xl_3622239

Allereerst een zwerftocht door de Spaardammerbuurt  en in Oud-Zuid in Amsterdam , waar ik op weg ging naar het Museum het Schip.

Een beetje dichter bij huis, om de hoek in de Oranjebuurt in Groningen.  Deze foto’s maakte ik twee jaar geleden omdat de bewoners van ons huizenblokje op zoek waren naar een nieuwe verfkleur op de kozijnen.  De woningen daar zijn wel hoogstandjes van de Amsterdamse School in de Stad Groningen.

Het schildersbedrijf dat daar toen toevallig bezig was, Kemps restauratie en renovatie, had geluk. Hij kreeg later de opdracht ons huizenblok te schilderen. Op zijn site staan mooie foto’s van project.

SONY DSC
SONY DSC

Even door scrollen tot je Dr. Hofstede de Grootkade , Groningen tegenkomt. De pagina begint met binnenwerk bij de buren; leuk om te zien maar daar gaat het niet om.

Om het eens te worden met alle buren (vier exclusief mijzelf) over de kleurstelling ben ik ook nog op stap geweest in de Oosterparkbuurt in Groningen.

Het Oosterpark, vroeger ook bekend als ‘Plan Oost’ is een typisch voorbeeld van de sociaaldemocratische idealen van voor de Tweede Wereldoorlog. Bij het ontwerp van de wijk is getracht om een grote hoeveelheid woningen zodanig te bouwen dat er toch sprake bleef van kleinschaligheid. Dat idee is goed terug te vinden in het deel van de wijk dat bekend staat als het Blauwe Dorp, een Tuindorp, dat sinds juni 2007 erkend is als Gemeentelijk monument. (Wikipedia).

In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in het terugbrengen van kleuren op de kozijnen. Mijn fotoserie kun je hier bekijken.

DSC06762 DSC06733

Lees meer